Wednesday, April 20, 2011

Dear MR.W

I love this poem..it's too close with my heart..n I know what the writer feel and keep a hope for the person that she love..for me, this is what we call the true love...we will keeping this love until in the end of our life..

http://istimewa2u.blogspot.com/2008/11/puisi-berhenti-mencintaimu.html

penting @ tak penting

Ak benci internet...sebab ada internet ak akan klik pada website ini..

..Akibatnye daripada perbuatan ak..akhirnye keje ak lambt di siapkan @ dgn kata lain x terusik....*usik sikit2 consider x usik la*...hebat giler penangan internet utk ak....bahaya betul ....tolong jauhkan.......tp kalu x da internet..cam ner lak aku akan meneruskan kehidupan ak keseorangan di sini.....huwhuwhwwwaaaa........

kenangan akan kekal menjadi kenangan

Apabila keseorangan, perasaan akan mudah menjadi celaru..banyak perkara yang akan bermain di minda kita..ini adalah salah sebab mengapa aku tidak suka berkeseorangan..tidak di nafikan keseorangan adalah perkara menarik kerna kita tiada gangguan daripada sesiapa..kita bebas membuat perkara yang kita sukai..tetapi kesunyian mampu menjadi satu tahap yang paling sukar dalam kehidupan seseorang…

Bila keseorangan, kesayuan hati mula terasa…kita akan mula teringat kepada orang2 yang pernah berada di sekeliling kita..kita akan mula mengimbau kenangan lama..kenangan yang sememangnya menjadi kenangan yang manis selama-lamanya..kenangan yang tidak akan berulang…atau kita boleh katakan kenangan yang akan berhenti begitu sahaja jika kita tidak berusaha untuk mempertahankan @ memperbaharuinya…

Kenangan kehidupan ini sememangnya terlalu manis jika kita tahu untuk mempertahankannya..tetapi bukan semua orang mahu untuk mempertahankanya..kadang2 ianya akan di lupakan bila kita telah mencipta kenangan baru bersama orang2 baru…kenangan lama akan terus di ketepikan…kenangan baru akan lebih memonopoli bila kenangan baru adalah kenangan bersama orang2 baru yang memang kita impikan untuk bersama….ini lah yang di katakan hidup ini penuh dengan kejutan..kita tidak mampu untuk meramal apakah akan berlaku seterusnya..kita tidak akan berjalan seperti yang kita inginkan…kita perlu redha @ berusaha untuk memperbaikinya…

….......janganlah terlalu berpaut pada dahan kenangan…sentiasa bersyukur lah dengan kehidupan kita sekarang & kita perlulah sentiasa berusaha untuk menjadi orang yang lebih baik dan menggapai kehidupan yang lebih cemerlang..kecemerlangan perlu sentiasa di cari..ianya tidak akan berhenti begitu sahaja….kecemerlangan adalah subjektif dan infiniti…….......

Tuesday, April 19, 2011

my luck or _____ ....

hari ni ak dapt sms & email untk interview kerja....position yg di tawarkan pon ak berminat...broadcast journalist...teringin nak pergi..n hope bos ak bagi kebenaran ak nk off hari sabtu...memng la rugi off hari sabtu...half day..tp ak nak buat cam ner.. x kan nak lepaskan peluang ni cam ni jer...peluang bukan datang selalu...n im not so lucky to get 3 interview at the same time..

Broadcast journalist..ak x sure la ak mampu @ x untuk jawatan...memang la ak mempunyai background sebagai pelajar masscomm..tp bila keje, kita kena komited dgn keje...dah x leh main2....dia bukan macm keje ikut mood..bila mood kita ok, kita dapt tulis article, bila mood kita teruk...kita x da idea @ nak marah2 org je...ini bukanlah ciri2 utama yang perlu ada untuk broadcast journalist....

tp kita semestinya tahu setakat mana tahap kebolehan diri kita..tp kalu ak melepaskn peluang ini, ak risau kalu tiada lagi peluang kedua untuk ak....sekrng ak hnya berserah pada bos..if ak dapt off, ak akan melangkah pergi..damansara akan ku jejaki demi sebuah cita2....bila lagi ak nak mencabar diri ak untuk bekerja keras...

  • sekrng masih menanti keputusan interview yg lepas..hope sngt dapt...x kesah la level bawah pon...jnji dapt kerja...we need to follow the steps..x kan terus nk jadi MANAGER...lain la kalu keje di company parents sendiri..leh la demand tok higher position...semoga nasib baik akan sentiasa menyebelahi ak...amin...

Emergency case

Saturday, April 16, 2011

kehidupan ku yang bosan ;(

7.00 pagi : Bangun Pagi bersiap

7.35 pagi : bergerak keluar ke bus stop

8.05 pagi : waktu ketibaan d bus stop *kelewatan bergantung kpd singgah kedai beli breakfast*

8.30 pagi : bas muncul

8.45 pagi : ketibaan di Office

9.00 pagi : memulakan kerja #online, kemas, siapkan dokumen semalm hari ni dan esok#

1.00 pm : Kuar Lunch tp bergantung kepada si peneman dan mood empunya diri

5.00 pm : balik keje..bergerak ke bus stop

5.30 pm : ketibaan bas yag sarat..*ak bergayut d palang*

6.30 pm : ak msuk rumah..selepas bejalan ½ jam dan berehat sebentar di taman

7.00 pm : siapkan diri

10.30 pm : tido..sebelum tido kena berangan dalm 1 jam..bru lena…


p/s : walaupon solat tidak dinyatakn..tetapi solat ye…waktu berbeza setiap hari….


Merantau Warrior

First week in Port Dickson…sangat mencabar jiwa dan sanubari..banyak perkara yang ak perlu belajar dari bawah.

Buah cempedak di luar pagar,

ambik galah tolong jolokkan..

Saya budak baru belajar,

kalu salah tolong tunjukkan..

firstly, ak start dengan kehidupan di office..banyak perkara yang ak perlu belajar.. ak memng zero pasal construction..satu menda pon ak x tau..lagi2 term yang diorng gunakan..pening kepala ak nk memikirkan.,.next time ka rasa better ak bawak Dictionary..senang ak nak cari perkataan yang ak x faham..x da ak kena gelak je kt staff lain..dah la ak seorg bunga kt cni..tp naseb baek la diorng ni jenis yang turun site..so memng jarang da org kt office..tinggal ak sorng menggunakan internet….

Secondly, pasal tempat ak tinggal sekrng..jauh giler ke belakang….pagi penat kena menapak kuar..dalam ½ jam…hbs ketar lutut ak..tuhan je tau…memng bagus untuk munggugurkan lemak..tp merah tapak kaki ak…tp demi tekad yg kuat..akhirnye tiap2 hari ak dpt smpai office dgn selamat..sekrng ak dah dpt comfirmation dri rumah di lorng depan..ak akan duduk di lorong depan..so, x da la jauh sngt ak kena jalan….

Thirdly, pasal transport..pada ak ni bukan la big issues sebab memng depan kawasan perumahan ak, da bus…Cuma sejam 2x @ sejam sekali..tp pada ak , ak x kesah..ak leh bgn kul 7 untuk g keje kul 9..balik ak boleh tnggu bas sejam walaupon kadang2 sekejp je ak tunggu…orng pndang2 kepelikan kt ak..ak pon x faham kenapa…tp da ak kesah..bas sampai, ak naek..bas x da, ak naek teksi..tebalkan je muka..lama2 nati diaorg muak la tngk..nati bila ak beli motor/kereta..jgn mengada2 nak rindu menatap muka lak…

Fourthly, makan…sekrng ni ak dah jrng makan…bukn diet ke ape…tp da la niat sikit nk kurngkan berat badan..tp yg paling utama..sebab x da kawan..macam mana nak makan…..x best sngt…ak akan beli bungkus je di mana2 kedai yg ak terserempak..pagi2 memng confirm bnyk gerai yg buka sepanjang perjalanan ak nk g keje..bwh office ak pon da kedai roti*my feveret* n kedai mamak…2 pon kira bersyukur…kiranye pgi2 dpt la ak mkn nasi..petang/malm ak mkn je la roti/biskut..

setakat seminggu ak di sni, ak rasa da bnyk giler halangan yang ak kena tempuhi..tp x pe...anggap ia sebagai 1 cabaran...bila lagi ak nak mencabar diri ku..ibarat kata kawan ak http://tintahati88.blogspot.com/ perkara2 cm ni la yang akan kita dpt jadikan cerita kepada anak cucu..kalu x merantau bila lagi kita nak rasa kehidupan sebenar….

Paling ak suka…depan office ak da pantai…yahoo…sape2 sudi temankna k mandi pantai..dah kemaruk giler ni…

Friday, April 15, 2011

10 APRIL


Saya pon x tau bila kita akan dapat celebrate sama2…sekarang saya keje kt PD…betul-betul dekat ngan kem awak..awak tahu tak kenapa saya terima keje cni..semuanye sebab awak..dulu awak pernah berlatih kt cni..saya dating dgn harapan yang tinggi agar awak akan kembali ke sini an kita kan bertemu..saya dah tngk sekeliling cni..tp mesti best kalu awak kt cni..leh bawak saya jalan2..main di pantai..makan sama2..saya sorang..tp sebab awak saya datang juga…

Biar la apa org nak kata..cakap saya giler @ syok sendiri..tp kemana saya pergi awak x kan ilang dalam ingatan…keberanian yang saya tunjukkan ini pon kerna awak..sebab saya tahu awak sentiasa ada di sisi saya..saya yakin sngt..dgn keyakinan ni membuatkan saya tidak takut walaupon keseorangan…sya x peduli kata2 org lain..biar mereka memandang saya dgn seribu kepelikan..tp saya x kesah.saya dah jelek ngan pandangan mereka..demi hidup kita saya x kesah….

HAPPY BIRTHDAY TO U SAYANG…

Happy Belated Birthday sayang

hak individu

Aku pon x tau kenapa setiap kali blog ak buat blog mesti da prob..kali ni blog destroy lagi..so ini adalah link ak yg terbaru untuk kali 3..x kesah la pe org nak cakp..janji ak masih lagi mampu untuk menulis apa yang tersirat di hati ini….

Tadi ak baru terbaca article dari http://ohmalaysia.com/ciri-ciri-blog-yang-kurang-digemari/ ….ak kurang setuju ngan pendapat dia..sebab pada ak setiap org mempunyai sebab tersendiri untuk menulis…perkataan syok sendiri sepatutnye tidak di gunakan..ini adalah hak mereka..hak kebebasan bersuara yang di laung-laungkan dalam negeri demokrasi terpimpin..ibarat kata usop welca dlm hantu k.limah balik umah….

Syok sendiri atau tidak kita jgn mempersoalkan..bukan semua org yang menulis blog bertujuan untuk di baca oleh org lain..tetapi sekadar nukilan hati @ pelepas perasaan..kadang-kadang blog juga mampu di jadikan tempat untuk menyimpan karya-karya penulisan yang boleh kita buka & gunakan pada bila masa yang kita inginkan…

Tolong la respect blog org lain…kalu blog kamu da sejuta follower pon, tp kamu pandai mengkritik, ianya hanya akan menyakitkan hati aku…(bukan org lain ye)..tolong..setiap org mempunyai hak untuk berkarya @ meluahkan buah fikiran…jagn merasakan diri kamu bagus…kerna tiada yang sempurna…

Thursday, April 14, 2011

TIADA JODOH ANTARA KITA

Walau tidak di sini

Cinta kita bersemi

Berkat keyakinanku

Dan doaku pohonkan

Moga diperkenankan

dipertemukan

Suatu masa nanti

Suatu masa nanti..oh..oh

dengar lagu ziana zain ni mesti air mata ak menitis...manja sangat ker ak..ak pon x pasti..tp ak yang sure, bila hal yg related dengan dia di timbulkan mata ak akan bergenang air mata..sedih sangat...tp x tau kenapa..dia terlalu close ngan hati ak..terlalu close sampaikan akan terluka bila ia TERPAKSA DI SEPARATE...berdarah yang tak akan mampu berhenti...pedih sangat...kesakitan yang aku rasa kan sekrang adalah melebihi daripada mana2 kesakitan yang pernah aku rasakan...ak bukanlah orang yang kuat dan mampu tahan dengan semua ini...9 tahun penantian adalah sia-sia...tiada manfaat yang ak perolehi..hanya KESAKITAN & PENDERITAAN..

pada hakikatnya, perkara ini telah ak ramalkan dahulu lagi..tetapi aku sentiasa BERHARAP DENGAN KEKUASAAN ILAHI..tp sekarang...kenapa MIRACLE tidak berlaku dalam hidup aku.. orang seperti ak hanya mengharap miracle..tiada lain yang mampu ak pertaruhkan...

Sekarang ak telah kehilangan daripada setengah hati..setengah hati ak telah di miliki oleh DIA...ak tidak akan dan berdaya untuk memberi hati aku kepada orang lain lagi..cukup la untuk ak menyimpan setengah daripada hati ini...Hati yang hilang tidak akan tumbuh kembali...(T_T)http://4.bp.blogspot.com/-cz8XxCkZ8V4/TYGKHGQsWGI/AAAAAAAAAeI/cBSqZ3617Xw/s320/DSC00130-002.jpg

walaupon dah 4 hari ak tahu berita menyedihkan tentng dia, air mata ak masih mengalir..kenapa ak begitu lemah..selama ini ak tidak selemah ini..ak mampu untuk bertahan dan menjadikan diri ak kebal daripada tangisan..tp bila DIA, ak terlalu lemah..dia adlah VIRUS dalam hidup ak..ketika ak menulis blog ini pon air mata ak masih lagi menitis...ak perlukan masa untuk lupakan ini...dia bukanlah data dalam komputer untuk ak delete dan lupakan..dia adalah data di dalam hati aku yang tidak akan mampu ak delete selamanya..kerna data ini telah di tulis dan bersemadi dengan darah yang mengalir di setiap pembuluh darah di badan aku...ak tidak tahu bila ak bersedia untuk melepaskan dia dari hidup ak...